DUTCH people's?

Discussion in 'Random / Offtopic' started by sado, May 24, 2006.

  1. shinymoon is zooo schijnheilig :p
     
  2. Rev

    Rev Well-Known Member

    234
    41
    0
    Neuh -cool2

    ALS, ik slaag ga ik HBO doen :p Technische Informatica ergens in Arnhem.
     
    #222 Rev, May 24, 2007
    Last edited: May 25, 2007
  3. ImInLove

    ImInLove Well-Known Member

    52
    31
    0
    naar school zijn is toch veel beter dan stage hoor! bij mijn vorige stage moest ik 36uur in de week werken en dat is erg wennen!Kom je elke dag doodmoe thuis en dan moet je de volgende dag weer vroeg op. ben nu aan het afstuderen,dit keer 40u per week en soms iets meer. Ben blij als ik over 3 weekjes eindelijk klaar ben en eindelijk mijn diploma op zak heb

    school is eigenlijk toch best wel fijn, weinig uren,laat beginnen, vroeg klaar zijn:D lekker uitslapen:)
     
  4. pirvee

    pirvee Well-Known Member

    229
    41
    0
    na de verhalen over drukke stages ga je dat wel denken van het schoolleven...-sweat
     
  5. shinymoon

    shinymoon Active Member

    25
    26
    0
    Nee, niet ikke ..
    Maar Resentless moeten we met 'u' aanspreken -^_^
    Stiekempjes vindt hij het vast ook passend klinken -whistle
    -noclue
    Zomaar dingen beweren over mij -ohmy Wat heb k u toch ooooooooit aangedaaan?? -cry2
     
  6. u bent ouder.. dus we gebruiken maar u bij u:p

    ppffff msn gesprek.. remember? :p
     
  7. shinymoon

    shinymoon Active Member

    25
    26
    0
    -nono


    enige wat ik herinner, is--> -cry2 -cry2


    Zo, bent u nu tevreden??? thread is weer beetje op z'n plek -sweat
     
  8. Rev

    Rev Well-Known Member

    234
    41
    0
    oi oi shinymoon :)
     
  9. shinymoon

    shinymoon Active Member

    25
    26
    0
    hallo hallo -unsure
    btw .. je school zuigt echt :p
     
  10. Jonnkie

    Jonnkie Well-Known Member

    54
    31
    0
    NEDERLAND DE BESTEEEEEEEEEEE
    Lalalalalalala
     
  11. ImInLove

    ImInLove Well-Known Member

    52
    31
    0
    GROM, de maandag is weer begonnen. Iedereen heeft zeker vandaag vrij in NL ivm met pinksteren? Jammer dat ze het hier in Shanghai niet kennen, had wel zin in een vrije dag. Maja nog maar 2uurtjes en dan ben ik klaar met werken voor vandaag.

    GAAAAAAAAAAAAAAAAAAPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP
     
  12. pirvee

    pirvee Well-Known Member

    229
    41
    0
    een vrije dag meer of minder maakt toch niet uit??
    was dit een nederlands bericht vanuit Shanghai??
     
  13. ImInLove

    ImInLove Well-Known Member

    52
    31
    0
    jup een nederlands bericht vanuit shanghai, ben hier aan het afstuderen. pinksteren kennen ze hier niet, maar ook geen pasen, koninginnedag en hemelvaart. alles bij elkaar opgeteld is dat wel een dikke week vrij.maja ze hebben hier wel chinees nieuwjaar en de 'meivakantie' . mja dat is ook niet zo rooskleurig als het eruit ziet, krijg je 4 dagen vrij, moet je wel in het weekend doorwerken:S Zo heb ik een keer 8 dagen achter elkaar moeten werken ( dus ook op zaterdag en zondag) en daarna kreeg je 6 dagen vrij (incl. het volgende weekend, dus heb je eig maar 4 dagen echt vrij).......beetje raar. heel wat anders dan werken in NL.

    this nu 18.39u in shanghai en zit nog steeds op mijn werk, net engelse les gegeven en moet nu nog iets afmaken. ZUCHT

    dus ja een vrij dagje had ik ook wel gewild
     
  14. mijn zus zat last week nog in shanghai :)
     
  15. pirvee

    pirvee Well-Known Member

    229
    41
    0
    Cool zeg-cool2 !!! afstuderen in Shanghai!! Hoelang ben je daar al en hoe lang blijf je er? Wat doe je daar eigenlijk pcies? bij welke opleiding deed je in nl??
    Het klinkt idd als weinig vakantie en hard werken :s
    maarja, je zit dan wel in Shanghai!! staat goed op je CV en tis wel weer eens wat anders dan gewoon stage lopen in nl...ben je niet al ontzettend goed in chinees/mandarijns?? Op zich heb je het wel goed geregeld....+ engelse les geven daarzo :D
     
  16. ImInLove

    ImInLove Well-Known Member

    52
    31
    0

    ik zit nu in mijn 18e week en midden juni ga ik weer terug naar NL. Totaal zit ik hier 20 weken. Zit bij een chinees bedrijf dat voedselvermalers en waterfiltratiesystemen produceert en op de chinese en internationale markt opereren. In China zijn ze al wel bekend maar in de rest van de wereld kennen ze het bedrijf nog niet goed.aan mij de taak om uit te zoeken hoe zij hun internationale concurrenten kunnen verslaan of hoe ze op kunnen vallen in de internationale markt. Opdr8 is op zich wel ok, alleen meer dan 40 uur werken is best wel vermoeiend. En de werkomstandigheden zijn ook niet al te best: een te lage bureau, slechte stoelen, oude computers, trage internet enz. Snap niet dat ze hier geen rugklachten,muisarmen of RSI hebben-huh

    De dag is voor mij weer begonnen!
    Ik geef elke week 1x engelse les maar daar tegenover leren mijn collega's mij ook manadarijns. Hoe je eten moet bestellen, wat voor soort eten, de weg vragen, naar de kapper enz enz. Toen ik hier in de eerste week was, verstond ik echt weinig van mandarijns ( in NL spreek ik thuis kantonees. ook al heb ik 3 jaar nog op de chinese school gezeten en mandarijns geleerd, toch is dat anders in de praktijk) Maar nu versta ik bijna alles ( alle dagelijkse dingen dan) maar mijn spreken is mwa, gooi vaak kantonees en mandarijns door elkaar-sweat

    Ik doe trouwens Management, Economie en Recht (HBO) en ben dus bijna klaar met de opleiding. Nog 2,5 week afstuderen, daarna de afstudeerverdediging en dan hopelijk mijn diploma op zak:p

    Trouwens deze afstudeerstage heb ik wel via een soort stagebureau gevonden. zo eentje waar je wel geld voor moet betalen en dat zij op zoek gaan voor jou. Ook zoeken ze een appartement/woonplek voor je en is er een contactpersoon in shanghai die je altijd kan opzoeken als er problemen zijn. Het heeft bij mij een dikke 2 maanden geduurd voordat ze eindelijk een bedrijf hebben gevonden die mij aan wilde nemen ( incl 1500 RMB stagevergoeding per maand en elke dag een lunch op kosten van het bedrijf)
    Heb geprobeerd zelf op zoek te gaan naar een afstudeerplek in china, heb heel veel mailtjes verstuurd maar kreeg alleen maar afwijzingen dat ze geen interesse hadden. dat is bijna niet te doen of je meot echt heel veel geluk of contacten hebben. Voor de mensen die in China op stage willen: begin er op tijd mee!
     
  17. pirvee

    pirvee Well-Known Member

    229
    41
    0
    hey ImInLove, bedank voor je reactie!!
    20 weken is bijna een half jaar!!! Dat is een redelijk lange stage toch -unsure Je hebt natuurlijk veel van china gezien in de tussentijd en de toerist uitgehangen he :p
    Zo te horen toch nog heel wat integratieproblemen op de chinese werkvloer in Shanghai :p De arbeidsomstandigheden klinken opeens niet meer zo aantrekkelijk. Tja, de mensen zijn daar toch andere dingen gewend qua arbo <_< ... lukt het om rond te komen met 1500 RMB per maand??
    Zo te horen is werken/stage in china heel erg bevordelijk voor de taalkennis....en werkt het veel beter dan al die jaren chinese school(spijtig...) hmmm...lokale chinezen zijn enthousiast met engels leren zo te horen zeg....

    Het is wel Chill dat je bijna je diploma op zak hebt joh!!! Het situatie op de arbeidsmarkt schijnt behoorlijk goed te zijn nu....-sweat dus dan kun je na de vakantie waarschijnlijk in een 40 upw baantje terechtkomen...al idee voor een volgende werkgever? blijf je in china -sweat ??

    Nou degene die in china op stage willen, die zijn alvast gewaarschuwd...wees er vroeg bij!!
     
  18. ImInLove

    ImInLove Well-Known Member

    52
    31
    0
    hey pirvee!

    20 weken lijkt heel lang maar het gaat echt heel snel voorbij:) In deze periode ben ik ook nog naar Beijing, Suzhou, HangZhou en Wuxi geweest om toeristje te spelen:) Nu je toch daar in de buurt zit, moet je natuurlijk zoveel mogelijk zien:)

    1500RMB/ per maand is op zich wel te doen. Mijn vriend en ik leggen elk 1000RMB ( totaal dus 2000 RMB) per maand opzij voor de boodschappen, gas-water-electriciteits rekeningen, uit eten gaan en andere leuke activiteiten. En de rest (500rmb)houden we zelf voor dingetjes die we zelf willen kopen en de vervoerskosten.En alles is hier natuurlijk erg goedkoop dus dat is alleen maar beter:)Enige wat we echt uit ons zak moeten betalen is de huur voor ons appartement. Majade studiefinanciering betaalt ook wel een beetje mee he;)

    blijf niet in china, zou hier niet voor de rest van mijn leven willen werken of wonen. Het is wel een leuke stad ofzo maar te druk, te vies en te vervuild. Word in NL max. maar 1x per jaar ziek en ik ben hier al 3x ziek geweest tot nu toe:S En de werkomstandigheden zijn hier ook niet echt optimaal, in NL is het toch wel wat beter geregeld.

    ik ga denk verder doorstuderen aan een uni in NL, 2 jaartjes ofzo. geen 4 jaar, daar heb ik geen zin in hahaha:p En ik ben eig te jong om al een full time job te hebben (althans ik vind zelf dat ik nog te jong ben) werken kan altijd nog wel, dat doe je strax misschien wel 30 jaar achter elkaar! Welke opleiding precies weet ik nog niet helemaal, maar dat komt allemaal goed:)
     
  19. pirvee

    pirvee Well-Known Member

    229
    41
    0
    even nieuw leven inblazen!!

    Hoe staat het met alle eindexamenkandidaten?? Nog binnenkort de herkansingen in ? of de middelbare in 1x gehaald?